EPR Stambomen / NPSC

De aanvraag van een EPR Stamboom, European Pedigree Registration.

Wat is EPR (europeanpedigreeregistration.eu) klik hier.

Omdat de Pomsky nog niet FCI erkend is en het nog lang gaat duren voordat de erkenning evt. komt vragen we EPR stambomen aan, dit is voor ons erg belangrijk omdat we nu goed in beeld hebben staan hoe de Pomsky gefokt is en welke lijnen erachter zitten dit is als fokker ook belangrijk om zowel de kleuren, HD, ED en Patella Luxatie afwijkingen op te sporen die vermeld staan op de stambomen.

Het fokken zonder het EPR stamboom is voor ons dan ook een No Go omdat je naar een aantal jaren niet meer weet welke bloedlijnen achter de hond zitten en wij willen voorkomen dat we inteelt gaan fokken wat de Pomsky minder sterk maakt, zeker omdat we nu richting de F4 gaan is het super belangrijk om het op papier te hebben staan.

Het meedoen aan FCI shows is met een EPR stamboom ook niet toegestaan omdat ze in NL nog niet erkend zijn.

Er worden in Europa en Rusland als shows gehouden waar de Pomsky wel ingeschreven gaat worden.
Op het moment dat het EPR zover is zal ook hier een show gegeven gaan worden voor de Pomsky.
Dus is een European Pedigree Registratie stamboom belangrijk,
Voor ons als fokker wel.


NPSC Fokker.

Wij zijn NPSC Fokkers dit houd in dat we aangesloten zijn bij de Nederlandse Pomsky Club en wij ons houden aan de richtlijnen van de club.
Al onze honden hebben alle gezondheid onderzoeken gehad die bij het NPSC verplicht zijn, zoals HD, ED, Patella Luxatie, Dierenarts Attest die de algehele gezondheid naloop.
Zo weet u dat de honden waar wij mee fokken 100% in orde zijn.